Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

λεφτά από Affiliate Marketing


Τι είναι το Affiliate Marketing-είδη affiliate program
Αν έχετε ψάξει ποτέ τρόπους να βγάλετε χρήματα μέσω internet τότε είμαι σίγουρος πως όλοι έχετε διαβάσει έστω και μια φορά τη φράση affiliate programs. Όλος ο κόσμος μιλάει για αυτά, χιλιάδες sites, blogs κτλ λένε πως είναι ένας τρόπος για να βγάλεις πολλά λεφτά εύκολα, πως θα κάθεσαι και θα βρέχει χρήμα κτλ.

Η αλήθεια είναι πως μιλάμε όντως για κάτι που μπορεί να μας βγάλει πάρα πολλά χρήματα όταν όμως μάθουμε να δουλεύουμε σωστά και μεθοδικά. Ας δούμε λοιπόν τι είναι αυτά τα περιβόητα affiliate programs!

Λοιπών, ας πούμε πως εγώ έχω ένα site στο οποίο πουλάω μπλουζάκια και θέλω να αυξήσω τις πωλήσεις μου χωρίς να ξοδέψω χρήματα για διαφήμιση. Τι κάνω; Δίνω στους επισκέπτες μου ένα προσωπικό link της μορφής www.polisi-exartimaton-gia-ypologistes=episkeptis και αυτοί στέλνουν κόσμο στο site μου μέσω αυτού του link. Τους δίνω π.χ. 20% από κάθε πώληση που γίνεται μέσω του link τους και έτσι αυτοί έχουν κίνητρο να στείλουν πελάτες και εγώ αυξάνω τις πωλήσεις μου χωρίς να χρειαστεί να πληρώνω προκαταβολικά για διαφήμιση που δεν ξέρω αν θα αποδώσει. Δημιουργώ λοιπόν ένα affiliate program για το site μου και οι affiliates είναι αυτοί που μου στέλνουν τους πελάτες.

Τα πλεονεκτήματα του να είσαι affiliate:
1. Είναι δωρεάν.
2. Δεν χρειάζεται να έχεις δικά σου προϊόντα, αποθήκη κτλ.
3. Δεν χρειάζεται να έχεις δική σου ιστοσελίδα για να πουλήσεις.
4. Υπάρχουν τρόποι να προώθησις τα προϊόντα που είναι εντελώς δωρεάν.

Τοποθετούμε τα affiliate programs στην κατηγορία Online Business γιατί όπως είπα και πιο πάνω αν δουλέψεις σωστά και μεθοδικά μπορείς να βγάζεις τεράστια ποσά σταθερά κάθε μήνα.

Τα είδη affiliate programs που υπάρχουν
1. PPS - Paid Per Sale Affiliate Programs
Πρόκειται για την πιο διαδεδομένη, την πιο δύσκολη και πιο κερδοφόρα μορφή των affiliate programs και σημαίνει πληρωμή για κάθε πώληση. Δηλαδή για κάθε πώληση που επιτυγχάνετε μέσω του affiliate link σας παίρνετε ένα ποσοστό απ' την τιμή πώλησης. Τα pps affiliate programs χρησιμοποιούνται ευρέως από χιλιάδες εταιρείες και για χιλιάδες προϊόντα πράγμα που σημαίνει πως έχουμε τεράστια ποικιλία και μπορούμε να προωθούμε πράγματα που γνωρίζουμε και μας αρέσουν.

2. PPL - Paid per Lead Affiliate Programs
Πρόκειται για μια πιο απλή μορφή των affiliate programs και σημαίνει πληρωμή για κάθε εγγραφή (σε ελεύθερη μετάφραση). Με τον όρο lead εννοούμε την εγγραφή σε ένα site, την συμπλήρωση μιας φόρμας ή ενός ερωτηματολογίου, την εγγραφή σε ένα newsletter κτλ. Π.χ. Υπάρχουν affiliate programs που σας πληρώνουν για κάθε χρήστη που εγγράφεται μέσω του link σας σε ένα forum. Όπως καταλαβαίνετε αυτή η μορφή είναι πολύ απλοποιημένη καθώς είναι πολύ εύκολο να πείσεις κάποιον να γραφτεί σε ένα site για αυτό και πληρώνεται πολύ λιγότερο.

3. PPC - Paid per Click Affiliate Programs
Η πιο απλή μορφή των affiliate programs που σημαίνει πληρωμή για κάθε κλικ. Όπως καταλάβατε πληρώνεστε για κάθε κλικ που γίνεται στο affiliate link σας. Επειδή αυτός ο τρόπος είναι αρκετά εύκολος στην προώθηση (το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου είναι να κάνεις κάποιον να επισκεφθεί ένα link) σπάνια θα το βρείτε μόνο του. Συνήθως συνδυάζεται με ένα από τα παραπάνω είδη για να περιορίζεται το κέρδος σας αλλά και να πιάνουν τόπο τα λεφτά του διαφημιζόμενου. Π.χ. Ένα ppc affiliate program σας πληρώνει $0,10 για κάθε κλικ αλλά κάθε 200 κλικ πρέπει να κάνετε και μια πώληση (pps) αλλιώς σας μεταφέρουν σε σκέτο pps affiliate program και βγάζετε μόνο από τις πωλήσεις.

4. Second Tier Programs
Πολλά affiliate programs, είτε pps, είτε ppa, είτε ppc, αφού γραφτείτε ως affiliate τους σας επιτρέπουν να παραπέμπεται και άλλους ανθρώπους να γίνουν affiliates μέσω του link σας και να παίρνετε ένα ποσοστό από τα κέρδη τους, συνήθως 5% με 10%. Αυτό θεωρώ είναι το ανώτερο στάδιο, η κορυφή για έναν affiliate marketer, και θα εξηγήσω αργότερα γιατί.

Αυτά λοιπόν είναι τα βασικά είδη των affiliate programs που υπάρχουν. Φαντάζομαι οι περισσότεροι από εσάς θα περιμένετε στο επόμενο άρθρο τρόπους για να βγάλετε χρήματα από αυτά. Κάντε λίγη υπομονή. Πρώτα πρέπει να μιλήσουμε για κάποια πιο σημαντικά πράγματα τα οποία οι περισσότεροι "super" affiliates ξεχνούν να αναφέρουν στα βιβλία τους και πιστέψτε με από αυτά θα εξαρτηθεί και η επιτυχία σας.

2 Σχόλια:

Όλες οι απορίες πλέον θα λύνονται μόνο μέσα στο φόρουμ το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ http://forum.click4money.gr/
Ο λόγος είναι για να μαζεύεται όλο το υλικό εκεί και να μην απαντάμε συνέχεια στα ίδια ερωτήματα

 
Top