Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διαφημίσεις μέσα στο άρθρο
Σε προηγούμενες αναρτήσεις είδαμε πώς μπορούμε να τοποθετούμε διάφορα gadget όπου μπορούμε να βάλουμε και τις διαφημίσεις Adsense στο blog μας. Ωστόσο, αυτές οι μέθοδοι λειτουργούν μόνο όταν τοποθετήσουμε τις διαφημίσεις σε προκαθορισμένα και σταθερές θέσεις.

Τι γίνεται αν θέλουμε να προβάλλουμε μια διαφήμιση AdSense μέσα σε ένα άρθρο;

Μπορούμε να ελέγξουμε τη θέση των διαφημίσεων που θα εμφανίζονται μέσα στο άρθρο με την προσθήκη κάποιου κώδικα μέσα στο πρότυπο. Μόλις κάνουμε αυτές τις ενέργειες, θα μπορούμε να τοποθετήσουμε τις διαφημίσεις παντού μέσα σε ένα blogger post, είτε μεταξύ των παραγράφων ή στη μέση του περιεχομένου, κάτω από τον τίτλο κ.λπ.
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
Πριν προχωρήσετε, συνιστάται να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του προτύπου σας (πηγαίνετε στο Πρότυπο> κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας / Επαναφορά). Στο τέλος του post έχω και οδηγό βίντεο που δείχνω την διαδικασία.
  • Βήμα 1. Πρέπει να κάνουμε "parse" τον κώδικα του AdSense, με άλλα λόγια, να το μετατρέψετε σε απλό κείμενο για να μπορεί να εμφανιστεί η διαφήμιση, κάντε το εδώ. Στη συνέχεια, πηγαίνουμε στο πρότυπο, κάνουμε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία HTML, ακολούθως κλικ σε οποιοδήποτε σημείο μέσα στην περιοχή του κώδικα και πατάμε Ctrl + F για να αναζητήσουμε την πιο κάτω ετικέτα:
<data:post.body/>
Σημείωση: ίσως να το βρείτε αρκετές φορές, αλλά πρέπει να σταματήσετε στο δεύτερο ή αν δεν μπορείτε να δείτε τις αλλαγές, ελέγξτε το τρίτο

  • Βήμα 2. Αλλάζουμε τον κώδικα <data:post.body/> που βρήκαμε με το πιο κάτω κομμάτι κώδικα: 
<div expr:id='"adsmiddle1" + data:post.id'></div>
<div style="clear:both; margin:10px 0">
<!-- Εδώ βάζουμε των κώδικα του adsense -->
</div>
<div expr:id='"adsmiddle2" + data:post.id'>
<data:post.body/>
</div>
<script type="text/javascript">
var obj0=document.getElementById("adsmiddle1<data:post.id/>");
var obj1=document.getElementById("adsmiddle2<data:post.id/>");
var s=obj1.innerHTML;
var r=s.search(/\x3C!-- adsense --\x3E/igm);
if(r>0) {obj0.innerHTML=s.substr(0,r);obj1.innerHTML=s.substr(r+16);}
</script>

  • Βήμα 3. Βάζουμε τον μετατρεπόμενο κώδικα Adsense εκεί μου είναι τα κόκκινα γράμματα <!-- Εδώ βάζουμε των κώδικα του adsense --> στη συνέχεια, αποθηκεύουμε τις αλλαγές κάνοντας κλικ στο κουμπί Αποθήκευση προτύπου.
  • Βήμα 1. Δημιουργούμε ένα νέο άρθρο ή πάμε να επεξεργαστούμε μια ανάρτηση που υπάρχει ήδη, πατάμε το κουμπί HTML πάνω δεξιά για να επεξεργαστούμε το κείμενο ως HTML και σε όποιο σημείο του κειμένου μας θέλουμε να εμφανιστεί η διαφήμιση adsense απλά βάζουμε αυτό το tag: 
<!-- adsense -->
Σημείωση: Εάν δεν προσθέσετε την ετικέτα για να εμφανιστεί η διαφήμιση στο σημείο που εσείς θέλετε, τότε η διαφήμιση θα εμφανίζεται κάτω από τον τίτλο, από προεπιλογή.
Η μέθοδος αυτή δεν παραβιάζει τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών της Google, επειδή δεν αλλάζουν τη δομή της διαφήμισης.

Μπορείτε να δείτε και τον οδηγό βίντεο όπου δείχνω την πιο πάνω διαδικασία

1 Σχόλια:

Όλες οι απορίες πλέον θα λύνονται μόνο μέσα στο φόρουμ το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ http://forum.click4money.gr/
Ο λόγος είναι για να μαζεύεται όλο το υλικό εκεί και να μην απαντάμε συνέχεια στα ίδια ερωτήματα

 
Top